Geleneksel tatlar, modern mutfağın vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Eren Bulgur ile hazırlanan 5 farklı tarifle, geleneksel lezzetlere modern bir dokunuş katmaya ne dersiniz? Patlıcanlı Bulgur Dolması, Bulgurlu Mercimek Köftesi, Yeşil Mercimek Salatası, Kısır ve Sebzeli Bulgur Pilavı tarifleriyle sofralarınızı renklendirebilirsiniz. Sağlıklı ve lezzet dolu tarifler için sitemize göz atmayı unutmayın!
  • 282

1. Patlıcanlı Bulgur Dolması

Malzemeler:

  • 5 adet patlıcan
  • 1 su bardağı Eren Bulgur (pilavlık)
  • 2 adet soğan
  • 3 adet domates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, pul biber, nane

Yapılışı:

  • Patlıcanların kabuklarını soyup, ortadan keserek içlerini çıkarın.
  • Bulguru yıkayıp süzün. Soğanı ve domatesi küçük küçük doğrayın.
  • Zeytinyağında soğanları pembeleşinceye kadar kavurun, ardından domatesleri ekleyin.
  • Bulguru ekleyip kavurmaya devam edin. Baharatları da ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin.
  • Hazırladığınız harcı patlıcanların içine doldurun ve fırın tepsisine yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika pişirin. Üzerine nane serperek servis yapın.

2. Bulgurlu Mercimek Köftesi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı Eren Bulgur (köftelik)
  • Yarım su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, kimyon, karabiber

Yapılışı:

  • Mercimeği yıkayıp suyunu süzün. Soğanı ve mercimeği bir tencereye koyun, üzerine su ekleyip pişirin.
  • Bulguru yıkayıp süzün. Pişen mercimeklerin üzerine bulguru ekleyin, kapağını kapatıp demlenmeye bırakın.
  • Başka bir tavada zeytinyağında soğanı kavurun, salçayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • Hazırladığınız bu karışımı bulgur-mercimek karışımına ekleyin, baharatlarını da ekleyip yoğurun.
  • Köfte şekli verip servis yapın.

3. Bulgurlu Yeşil Mercimek Salatası

Malzemeler:

  • Yarım su bardağı Eren Bulgur (ince)
  • Yarım su bardağı yeşil mercimek
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet domates
  • Maydanoz, dereotu
  • Zeytinyağı, limon suyu, tuz

Yapılışı:

  • Bulgur ve yeşil mercimeği ayrı tencerelerde pişirin ve soğumaya bırakın.
  • Salatalık ve domatesi küp küp doğrayın, yeşillikleri ince ince kıyın.
  • Soğuyan bulgur ve mercimeği sebzelerle karıştırın, üzerine zeytinyağı, limon suyu ve tuz ekleyerek karıştırın.
  • Salata servise hazır.

4. Bulgurlu Kısır

Malzemeler:

  • 1 su bardağı Eren Bulgur (ince)
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 demet maydanoz
  • Yarım demet taze soğan
  • Yarım limonun suyu
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Zeytinyağı, tuz, kimyon, pul biber

Yapılışı:

  • Bulguru geniş bir kaba alın, üzerine sıcak su ekleyip kabın ağzını kapatın ve 15 dakika bekletin.
  • Bulgur şiştikten sonra diğer malzemeleri ekleyerek güzelce karıştırın.
  • Kısır servise hazır.

5. Sebzeli Bulgur Pilavı

Malzemeler:

  • 1 su bardağı Eren Bulgur (pilavlık)
  • 2 su bardağı sebze suyu veya tavuk suyu
  • Yarım su bardağı bezelye
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • Zeytinyağı, tuz, karabiber

Yapılışı:

  • Sebzeleri küp küp doğrayın.
  • Zeytinyağında sebzeleri hafifçe kavurun.
  • Bulguru ekleyip kavurmaya devam edin, suyunu ve baharatları ekleyin.
  • Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin, sonra demlenmeye bırakın.