Lezzetli ve pratik tariflerle sofralarınıza renk katacak 5 harika bulgur ve salata tarifi! Bulgurun sağlıklı ve lezzetli dünyası, nohut, kırmızı lahana, kabak, kereviz ve dolmalık biberle buluşuyor. Sitemizdeki blog yazımızda bu nefis tarifleri keşfedin!
  • 213

1. Bulgur ve Nohutlu Mevsim Salatası

Malzemeler:

  • 1 su bardağı Eren Bulgur (ince)
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet domates
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım limonun suyu
  • Zeytinyağı, tuz, karabiber

Yapılışı:

  • Bulguru haşlayın ve soğumaya bırakın.
  • Salatalık ve domatesi küp küp doğrayın, maydanozu ince kıyın.
  • Soğuyan bulgura nohut, doğranmış sebzeleri ve baharatları ekleyin. Zeytinyağı ve limon suyuyla karıştırarak servis yapın.

 

2. Kırmızı Lahana ve Bulgur Salatası

Malzemeler:

  • 1 su bardağı Eren Bulgur (ince)
  • Yarım baş kırmızı lahana
  • 1 adet havuç
  • Yarım limonun suyu
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Zeytinyağı, tuz, kimyon

Yapılışı:

  • Bulguru haşlayıp soğumaya bırakın.
  • Lahanayı ince ince doğrayın, havucu rendeleyin.
  • Soğuyan bulgura lahana, havuç, zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi ve baharatları ekleyin, iyice karıştırın.

3. Fırında Kabak ve Bulgur Yemeği

Malzemeler:

  • 1 su bardağı Eren Bulgur (köftelik)
  • 3 adet kabak
  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, kekik

Yapılışı:

  • Kabakları halka halka kesin.
  • Soğanı doğrayıp zeytinyağında kavurun, kabakları ekleyin ve birkaç dakika kavurun.
  • Domatesi ekleyip karıştırın, baharatları ekleyin.
  • Ayrı bir kapta bulguru haşlayın. Haşlanmış bulguru fırın kabına yayın, üzerine kabaklı harcı dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika pişirin.

4. Kerevizli Bulgur Salatası

Malzemeler:

  • 1 su bardağı Eren Bulgur (ince)
  • 2 adet kereviz
  • 1 adet limonun suyu
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Zeytinyağı, tuz

Yapılışı:

  • Bulguru haşlayıp soğumaya bırakın.
  • Kerevizleri rendeleyin ve limon suyu ile ovun.
  • Soğuyan bulgura rendelenmiş kereviz, ince doğranmış maydanoz, zeytinyağı, nar ekşisi ve tuz ekleyerek karıştırın.

 

5. Dolmalık Biberde Bulgur Pilavı

Malzemeler:

  • 5 adet dolmalık biber
  • 1 su bardağı Eren Bulgur (pilavlık)
  • 1 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • Yarım su bardağı rendelenmiş domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı:

  • Biberlerin içini çıkarın.
  • Soğanı küçük küçük doğrayıp zeytinyağında kavurun, domatesi ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
  • Bulguru ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin. Sıcak suyu ekleyin ve pilavlık kıvama gelene kadar pişirin.
  • Dolmalık biberlerin içini bu pilavla doldurun. Bir tencereye dizip, üzerine su ekleyerek kısık ateşte pişirin.