1. Bulgur ve Nohutlu Mevsim Salatası
Malzemeler:
- 1 su bardağı Eren Bulgur (ince)
- Yarım su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet salatalık
- 1 adet domates
- Yarım demet maydanoz
- Yarım limonun suyu
- Zeytinyağı, tuz, karabiber
Yapılışı:
- Bulguru haşlayın ve soğumaya bırakın.
- Salatalık ve domatesi küp küp doğrayın, maydanozu ince kıyın.
- Soğuyan bulgura nohut, doğranmış sebzeleri ve baharatları ekleyin. Zeytinyağı ve limon suyuyla karıştırarak servis yapın.
2. Kırmızı Lahana ve Bulgur Salatası
Malzemeler:
- 1 su bardağı Eren Bulgur (ince)
- Yarım baş kırmızı lahana
- 1 adet havuç
- Yarım limonun suyu
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- Zeytinyağı, tuz, kimyon
Yapılışı:
- Bulguru haşlayıp soğumaya bırakın.
- Lahanayı ince ince doğrayın, havucu rendeleyin.
- Soğuyan bulgura lahana, havuç, zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi ve baharatları ekleyin, iyice karıştırın.
3. Fırında Kabak ve Bulgur Yemeği
Malzemeler:
- 1 su bardağı Eren Bulgur (köftelik)
- 3 adet kabak
- 2 adet domates
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, kekik
Yapılışı:
- Kabakları halka halka kesin.
- Soğanı doğrayıp zeytinyağında kavurun, kabakları ekleyin ve birkaç dakika kavurun.
- Domatesi ekleyip karıştırın, baharatları ekleyin.
- Ayrı bir kapta bulguru haşlayın. Haşlanmış bulguru fırın kabına yayın, üzerine kabaklı harcı dökün.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika pişirin.
4. Kerevizli Bulgur Salatası
Malzemeler:
- 1 su bardağı Eren Bulgur (ince)
- 2 adet kereviz
- 1 adet limonun suyu
- Yarım demet maydanoz
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- Zeytinyağı, tuz
Yapılışı:
- Bulguru haşlayıp soğumaya bırakın.
- Kerevizleri rendeleyin ve limon suyu ile ovun.
- Soğuyan bulgura rendelenmiş kereviz, ince doğranmış maydanoz, zeytinyağı, nar ekşisi ve tuz ekleyerek karıştırın.
5. Dolmalık Biberde Bulgur Pilavı
Malzemeler:
- 5 adet dolmalık biber
- 1 su bardağı Eren Bulgur (pilavlık)
- 1 su bardağı sıcak su veya et suyu
- Yarım su bardağı rendelenmiş domates
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı:
- Biberlerin içini çıkarın.
- Soğanı küçük küçük doğrayıp zeytinyağında kavurun, domatesi ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
- Bulguru ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin. Sıcak suyu ekleyin ve pilavlık kıvama gelene kadar pişirin.
- Dolmalık biberlerin içini bu pilavla doldurun. Bir tencereye dizip, üzerine su ekleyerek kısık ateşte pişirin.